Stella

Eläimet ja varsinkin koirat ovat aina kiehtoneet minua, varmasti jo ennen kuin opin kävelemään!

Eläimet ja varsinkin koirat ovat aina kiehtoneet minua, varmasti jo ennen kuin opin kävelemään!

Minä olen aina halunnut ymmärtää näitä ihania olentoja, mitä ne ajattelevat ja tuntevat ja myöhemmin, miksi ne käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät. Eläinharrastuksestani huolimatta työurani alkoi lasten parissa, myöhemmin kouluttauduin opettajaksi Tukholman Yliopistossa ja työskentelinkin alalla vähän aikaa suurella ilolla.

Kiinnostukseni koiriin kasvoi ja kun oikea hetki koitti, päätin jälleen istahtaa koulupenkille kouluttautuakseni koirakonsultiksi Borgå Folkakademissa. Koulutukseen kuului teoreettisten tietojen lisäksi myös käytännön harjoittelua ja sen myötä sain tilaisuuden harjoitella Vantaan Opaskoirakeskuksessa kokonaisen vuoden. Minulle tarjoutui myös tilaisuus matkustaa Israeliin työskentelemään koirien kanssa rescue centerissa. Borgå Folkakademin koulutuksen päätyttyä aloitin työskentelyn kahdessa helsinkiläisessä koirakoulussa (Koirakoulu Kompassi ja Sporttihurtta), missä pääsääntöisesti vedin pentukursseja sekä tietynlaisia tottelevaisuuskursseja.

Halusin kuitenkin kouluttaa itseäni lisää ja jatkoin opintojani Englannissa Centre of Applied Pet Ethology´ssa. COAPEssa opin uraauurtavan menetelmän, joka perustuu viimeaikaisiin nisäkkäitten tunne-elämää koskeviin tutkimustuloksiin. Uusien oppien avulla koirien ja kissojen tuntemukseni on lisääntynyt huomattavasti.

Jatkuva itseni kehittäminen on jotain mitä arvostan suuresti ja siksi katse on aina seuraavaan kurssiin / luentoon / tapahtumaan. Tämän myötä kiinnostus myös muita nisäkkäitä kohtaan on kasvanut, ja erityisesti minua kiinnostaa uhanalainen Afrikkalainen villikoira.

Koulutukset

COAPE (Centre of Applied Pet Ethology) UK. Diploma in The Principles of Companion Animal Behaviour and Training,2016-2017
Koiranhierojan koulutus – Weter, 2016-2017
Dobo ohjaaja, Koirakoulu Kompassi 2016
Koirakonsulttilinja – Borgå Folkakademi 2015-2016
Koiranohjaajan koulutus – Taitoa Tassuihin 2015
Kandidaatintutkinto – Tukholman Yliopisto 2005

Muita luentoja ja kursseja

African Wild Dog Behaviour – COAPE International
Smart Reinforcement – Karen Pryor Academy (Ken Ramirez)
Clicker Expo Luminos – UK (Ramirez, Wood Brown, Dr. Rosales-Ruiz, Parson, Stewart, Friedman)
The Ranch Experience – Karen Pryor National Training Centre, USA (Ken Ramirez)
Think Again – Perspectives & Practises for the Experienced Trainer, Karen Pryor National Training Centre, USA (Ken Ramirez)
Lemonade Conference – IAABC & FDSA (40+ luennoitsijoita)
African Wild Dog Behaviour – Coape International
ZooSpensefull Online Workshop (Peter Giljam)
Koiran impulsiivinen käyttäytyminen (Jirka Vierimaa)
Rankaiseminen koulutusmenetelmänä (Tommy Wirén)
Koiran kognitio (Katriina Tiira)
Ensiapu (Koirakoulu Visio)
Rauhoittavia signaaleja (Rakkaat Haukut)
Aktivointi ja rikastuttaminen (Rakkaat Haukut)